BITUM Norge AS

​Masticlear

PRODUKTBESKRIVELSE

Masticlear er en siloxan-basert forseglingsvæske som brukes til betongoverflater, mineraloverflater eller overflater kledd med tilslag (sten).

Masticlear forsegler ikke poreåpninger i betongoverflater, men forsegler overflaten med et vannavvisende beskyttelseslag. Overflaten blir til et pustende belegg.​

Bruk

Masticlear beskytter mineral- og sementbaserte overflater mot vann, sot, olje, skitt osv. Masticlear suges dypt ned i den behandlede overflaten, hvor den tørker raskt uten å endre utseendet på overflaten.

​Tekniske spesifikasjoner

Farge:

Klar

Spesifikk vekt:

0,75-0,80 g/ml.

Viskositet:

Sabolt furol 10-12 sek.

UTFØRELSE

  1. Overflateforberedelse: Overflaten må være tørr, rengjort for asfalt, olje, støv samt andre urenheter. Betongreparasjoner og reparasjoner av sprekker må være utført før påføring av Masticlear.

  2. Dersom overflaten utsettes for vann/regn må arbeidet utsettes i 2-3 dager til overflaten er helt tørr, før Masticlear påføres.

  3. Vinduer, skodder, dører mm. må tildekkes med plastfolie for å unngå misfarginger ved utførelse på fasader.

  4. ”Airless” eller hagesprøyte kan brukes til påføring av Masticlear. På glatte overflater kan pensel også brukes. Påføringen må gjøres ovenfra og ned på veggen i horisontale bevegelser. Behandlingen fortsettes inntil overflaten er helt mettet og overskytende materiale begynner å dryppe/løpe nedover overflaten. For å få best mulig resultat må Masticlear påføres i to omganger i både horisontale og vertikale bevegelser. Det andre laget må påføres før første lag tørker (vått i vått).

FORBRUK

200-800 ml/m2 for to lag avhengig av overflatens sugeevne

TØRKETID

2-3 timer.​

EMBALLASJE

18 liter, 10 liter, 5 liter spann.

VIKTIG!

  1. Slanger og annet tilbehør må oppbevares i neopren.

  2. Det anbefales å rengjøre verktøy, sprøyte mm. umiddelbart etter bruk.

  3. Hvis Masticlear er påført aluminiums- eller glassoverflater, må dette fjernes med tynner.

Adresse​

BITUM Norge AS

Myrveien 4

1640 Råde

Kontaktinfo

Tlf.: +47 91 87 58 30

E-mail: info@bitum.no 

ORG. Nr.: 917644896

Om oss

BITUM Norge AS er ledende leverandør av produkter og løsninger til beskyttelse av bygninger og konstruksjoner. Vi leverer løsninger i hele Norden.